19 Aralık 2018 Çarşamba

Nar Yağdı Tatlısı Tarifi

Malzemeler :
1 paket kızarmış ekmek
Islatmak  için:
1 su bardağı  pekmez
2 su bardağı su
Muhallebisi  için:
4 su bardağı süt
2 silme çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı  nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 paket toz şanti
1,5 su bardağı süt

Hazırlanışı :
1 paket kızarmış ekmeği fırın kabına dizin. Kızarmış ekmeği ıslatmak için tavaya 1 su bardağı pekmezi alın. Pekmezin üzerine 2 su bardağı sıcak  su ilave edin birlikte kaynatın. Fırın kabına dizilmiş olan kızarmış ekmeklerin üzerine sıcak olarak pekmezli suyu ilave edip ekmekleri ıslatın. Şantisi için bir kapta 1 paket toz şanti ile 1.5 su bardağı sütü çırpın.

Muhallebisi için tencereye 4 su sütü alın. Sütün üzerine 2 çorba kaşığı silme unu ilave edin. Üzerine 1 çorba kaşığı nişasta 1 paket vanilya, 1 su bardağı toz şeker ilave edin. Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin.

Şantiden 1 çorba kaşığı alıp kremanın içine ilave edip karıştırın.Kızarmış ekmeklerin üzerine Muhallebiyi ilave edin. Muhallebi soğuduktan sonra üzerine şanti sürün. Üzerine nar tanesi ilave edin. Nar yağdı tatlısını soğuduktan sonra servis edin.

Hiç yorum yok: