Malzemeler :
350 Gr. Kuzu Eti
1 Soğan
1 Havuç
2 Domates
1 Su B. Bezelye
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Krebi İçin:
2 Su B. Un
1 Çay B. Sıvıyağ
2 Su B. Süt
3 Yumurta
Tuz
Beşamel Sosu İçin:
1 Su B. Süt
1 Tatlı K. Un
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Muskat
Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri
Hazırlanışı
Krebi için un, sıvıyağ, süt, yumurta ve tuzu çırpma teli ile çırpıyoruz. Biraz sıvıyağ döktüğümüz bir tavada 1 kepçe olmak üzere kreplerimizi pişiriyoruz. Kebap için, etlerimizi biraz sıvıyağ ile tencereye koyup 5 dakika kavuruyoruz.
Soğan, domates ve havucu ince bir şekilde doğruyoruz ve etlerimize ilave ediyoruz. Son olarakta bezelye ve baharatlarını katıp etler suyunu salıp çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz. Kreplerimizin ortasına pişen etli harcımızdan koyup bohçe şeklinde sarıp ters çeviriyoruz. Kebaplı kreplerimizi fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Beşamel sos için malzemelerimizi bir tencerenin içine alıp pişiriyoruz. Kreplerimizin üzerine beşamel sos döküp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Kaşar peynirinin üzerine ortadan ikiye kesilmiş kiraz domates yerleştirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında kaşar eriyene kadar pişiriyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder