23 Nisan 2011 Cumartesi

Turşu Suyunun Hazırlanması



Turşu suyunun hazırlanması

1 litre saf suya 2 yemek kaşığı kaya tuzu ilavesi ile kaynatın. Bu şekilde ölçüyü dilediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz. Kaynayan tuzlu suyu ılımaya bırakın. Ilıdığında her litre başına 1 su bardağı üzüm sirkesi koyun. Soğuyunca malzemelerinizin üzerine dökebilirsiniz.
Kabın ağzını kapattıktan sonra güneş görmeyecek bir yerde bekletin.



Malzemeler :
    * lahana
    * yeşil domates
    * patlıcan
    * kereviz yaprağı
    * su
    * sirke
    * sarımsak
    * iri tuz
Hazırlanışı :
Tencereye 20 su bardağı suyu alın.Suyun içine 5 çorba kaşığı iri tuz ilave edip kaynatın.Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. 3 litrelik kavanozlara turşuluk malzemeyi yerleştirin.Turşuluk malzemelerin aralarına 2 baş sarımsağı diş diş ayırıp aralarına serpiştirin.Daha sonra üzerine 1 su bardağı sirke ilave edin.Sirkenin üzerine tuzlu su ilave edin.Turşuların  üzerine kereviz yaprakları yerleştirin. Turşuyu yaptıktan sonra 1 hafta boyunca her gün kavanozun kapağını açıp kapatın ve turşunun gazını alın.      Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: