Turşu suyunun hazırlanması
1 litre saf suya 2 yemek kaşığı kaya tuzu ilavesi ile kaynatın. Bu şekilde ölçüyü dilediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz. Kaynayan tuzlu suyu ılımaya bırakın. Ilıdığında her litre başına 1 su bardağı üzüm sirkesi koyun. Soğuyunca malzemelerinizin üzerine dökebilirsiniz.
Kabın ağzını kapattıktan sonra güneş görmeyecek bir yerde bekletin.
Malzemeler :
* lahana
* yeşil domates
* patlıcan
* kereviz yaprağı
* su
* sirke
* sarımsak
* iri tuz
Hazırlanışı :
Tencereye 20 su bardağı suyu alın.Suyun içine 5 çorba kaşığı iri tuz ilave edip kaynatın.Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. 3 litrelik kavanozlara turşuluk malzemeyi yerleştirin.Turşuluk malzemelerin aralarına 2 baş sarımsağı diş diş ayırıp aralarına serpiştirin.Daha sonra üzerine 1 su bardağı sirke ilave edin.Sirkenin üzerine tuzlu su ilave edin.Turşuların üzerine kereviz yaprakları yerleştirin. Turşuyu yaptıktan sonra 1 hafta boyunca her gün kavanozun kapağını açıp kapatın ve turşunun gazını alın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder