23 Nisan 2011 Cumartesi

3 Katlı Patates Böreği


Malzeme :
          4.5 su b.un
          1 p.yaşmaya
          1 su b.süt
          1 çorba k.tuz
          1 çorba k.toz şeker

          aldığı kadar ılık su
     İç harcı  için:
          5 patates
          2 soğan
          1 çorba k.biber salçası
          1 tutam maydonoz
          1 tutam taze nane
          4 yeşil soğan
          tuz,karabiber
          sıvıyağ
     Üzeri için:
          1 yumurta sarısı
Hazırlanışı :
Böreğin hamuru için unu karıştırma kasesine alın. Ortasını açıp mayayı ve sütü alarak eritin. Daha sonra üzerine tuzu, şekeri ekleyin.Alabildiği kadar ılık su ekleyerek hamuru hazırlayıp üçe bölün. Portakal büyüklüğündeki bezeleri açın. Aralarını sıvıyağ ile yağlayarak üst üste koyun.15 dakika dinlendirdikten sonra elinizle çekerek hamuru büyütün. Böylece böreğiniz piştikten sonra kat kat olacak. Diğer tarafta tavada sıvıyağda soğanları soteleyin. Üzerine haşlanmış ve ezilmiş patatesleri alın. Biber salçasını, tuzu, biberi ekleyip karıştırın. En son doğranmış maydanoz, nane ve taze soğanı da doğrayarak ekleyin. Bu karışımı hamurun üzerine dökün.
Kenarlarını zarf şeklinde kapatarak tepsi boyutuna getirin. Altını üstüne getirerek tepsiye alın ve elinizle tam tepsi boyutlarına getirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Bu şekilde yarım saat bekletip tepsi mayasının gelmesini sağlarsanız böreğiniz lif lif olacaktır. Arzuya göre üzerine çörek otu ve susam da serpebilirsiniz. 180 derecede pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: