18 Haziran 2011 Cumartesi

Patatesli Peynirli Tandır Böreği


Malzemeler :
5 Su B. Un
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Su B. Yoğurt
1 Su B. Süt
1 Çay B. Zeytinyağı
Aldığı Kadar Su
Tuz
Açmak İçin:
100 Gr. Tereyağı
4 Çorba K. Tahin
İç Harcı İçin:
1 Örgü Peyniri
4 Haşlanmış Patates
100 Gr. Beyaz Peynir
Üzeri İçin:
1 Yumurta
Susam
Hazırlanışı
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açarak yoğurdu, sütü ve zeytinyağını döküyoruz. Unun üzerine de kabartma tozunu ilave ediyoruz.

Aldığı kadar su ve tuzunuda ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu 4 bezeye bölüp merdane yardımıyla tepsimiz büyüklüğünde açıyoruz.

İç harcı için, haşlanmış patates, örgü peynir ve beyaz peyniri rendeleyip harmanlıyoruz. Açmak için tereyağını eritip tahin ile karıştırıyoruz. Açtığımız hamurların üzerine karıştırdığımız tahini paylaştırıyoruz. Elimizle yayıyoruz. Kenarlarından 9 tane çeltik atıyoruz.

Açtığımız çeltikleri ortaya doğru üst üste kapatıyoruz. Biraz dinlendiriyoruz. Un kullanmadan hamurlarımızı tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Yağlanmış tepsinin tabanına açtığımız hamuru üzerine iç harcımızı koyuyoruz.

Diğer hamurlarımız içinde aynıyöntemi yapıp en üste kapak olarak 4. hamuru koyup kapatıyoruz. Üzrine yumurtanın sarısını sürüp susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
afiyet olsun

Hiç yorum yok: