Malzemeler :
4 Su B. Un
1 Çay K. Karbonat
Tuz
Su
İç Harcı İçin:
250 Gr. Kıyma
3 Soğan
1 Tutam Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Hamur için un, karbonat, tuz ve alabildiği kadar su ile hamur yoğurup 20 dakika dinlendiriyoruz. İç harcı için, soğanları ince bir şekilde doğruyoruz.
Kıyma, doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz. Hamurumuz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz.
Hamur parçalarını merdane ile el büyüklüğünde açıp ortasına iç harcımızdan koyuyoruz. Hamuru ikiye katlayıp kenarlarını çatalla bastırıyoruz. Kızgın yağda böreklerimizi kızarana kadar pişirip servis ediyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder