18 Haziran 2011 Cumartesi

Sütlü Rumeli Böreği


Malzemeler :
4 Su B. Un
1 Fiske Tuz
3 Çorba K. Sıvıyağ
1 Çay B. Süt
Aldığı Kadar Su
Kreması İçin:
1 Lt. Süt
1 Su B. Toz Şeker
6 Çorba K. İrmik
2 Yumurta
Yarım Çay K. Karbonat
1 Çorba K. Sirke
Kat Araları İçin:
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Hamuru için, un, sıvıyağ, süt, tuz ve alabildiği kadar suyu bir kabın içine alıp kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuruyoruz.

Hamuru yoğurduktan sonra 12 bezeye ayırıyoruz. Kreması için, krema malzemelerini yumurta hariç bir tencerenin içine alıp pişiriyoruz. Kremayı kapatmaya yakın 2 yumurtayı da katıyoruz.

Kremayı biraz karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz. Hem soğuması hemde yumurtanın iyice karışması için altını kapattıktan sonra karıştırmaya devam ediyoruz. Merdane ile bezeleri tabak büyüklüğünde açıyoruz.

Her bir hamura sıvıyağ sürüyoruz. 6 tanesi tabanı için 6 tanesi üstü kapağı için ayırıyoruz. Tepsimiz büyüklüğünde 6 taneyi üst üste açıyoruz. Yağlanmış tepsinin tabanına önce ilk hamurumuzu koyuyoruz.

Soğumuş kremamızı döküp yayıyoruz. Diğer hamuruda üstüne kapatıp biraz sıvıyağ sürerek önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
afiyet olsun

Hiç yorum yok: