Malzemeler :
4 Yumurta
1,5 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Süt
1 Su B. Sıvıyağ
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Tatlı K. Tarçın
1 Su B. Ceviz
1 Parça Taze Zencefil
Aldığı Kadar Un
Üzeri İçin:
4 Elma
Hazırlanışı:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ettikten sonra mikser ile çırpıyoruz. Un hariç diğer malzemeleride (zencefili rendeliyoruz) ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Son olarak 10 kaşık tepeleme unumuzu döküp karıştırmaya devam ediyoruz. Karışımı önceden yağlanmış kek kalıbına döküyoruz.
Elmaları soyup yarım ay şeklinde doğruyoruz. Kekimizin üstüne yuvarlak bir şekilde diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder