Malzemeler :
3,5 Su B. Un
Yarım Pk. Yaşmaya
1 Çay B. Süt
Yarım Çay B. Sıvıyağ
1 Yumurta
2 Çorba K. Tereyağı
1 Çorba K. Toz Şeker
1 Tatlı K. Tuz
Aldığı Kadar Su
Üzeri İçin:
1 Yumurta Sarısı
Susam
İç Harcı İçin:
Salam
Domates
Hazırlanışı:
Hamuru için, yaş mayayı ılık su ile çözüyoruz. Ardından süt, sıvıyağ, yumurta, tereyağı, toz şeker, un ve tuzu katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra mayalanması için dinlendiriyoruz.
Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Yağlanmış tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine biraz bastırıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen poğaçaları ılımaya bırakıyoruz. Poğaçalar ılıdıktan sonra ortalarına kesik atıyoruz. Salam ve domatesi dilim dilim doğruyoruz.
Kesilmiş poğaçalarımızın içine bir salam bir domates şeklinde yerleştirip servis ediyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder