Malzemeler :
6 Patates
300 Gr. Kuzu Eti
2 Soğan
2 Diş Sarımsak
3 Biber
2 Çorba K. Salça
2 Domates
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Su
Hazırlanışı:
Patatesleri soyun ve üçe bölün. Ortalarını oyarak çıkarıp çanak şekli verin. İçinden çıkan parçaları kapak yapmak üzere ayırın.
Sıvıyağda yarı kıvamda pişirin. Kuzu etlerini küçük küçük doğrayın. Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın.
Küçük bir tencereye sıvıyağ döküp soğanı ve sarımsağı kavurun. Üzerine etleri ve salçanın bir kısmını alın. Yeteri kadar su ilave edip kapağını kapatıp pişirin.
Pişmesine yakın doğranmış sivri biberleri ilave edin. Ardından doğranmış domatesleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini atın.
Tamamen piştikten sonra kızarmış patateslerin içine etli harcı doldurun. Üzerlerine kapaklarını kapatın. Yuvarlak fırın tepsisine dizin.
Kalan salçayı suyla karıştırın ve küçük bir tencereye alın. Sos kıvamına gelince tepsiye patateslerin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder