Malzemesi:
3 adet patlıcan
2 adet kabak
7-8 adet biber (kırmızı, yeşil, sarı)
3 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 adet kırmızı soğan
Sosu için:
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
5 diş sarımsak
2 dal taze biberiye
Üzeri için sos:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
15 dal ince kıyılmış maydanoz
1 diş rendelenmiş sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun, iri küpler halinde doğrayıp tuzlu suyun içerisine koyun.
Patates, soğan ve havuçların da kabuklarını soyun. Kabağı kabuklu bir şekilde bırakın. Ardından tüm sebzeleri küpler halinde doğrayın. Biberlerin de ortasındaki tohumlarını çıkararak doğrayın.
Bir kasenin içerisine sarımsakları rendeleyin. Üzerine zeytinyağı ve taze biberiyeyi ilave edin. Güzelce karıştırın.
Acılığı çıkan patlıcanların fazla suyunu süzün. Tüm sebzeleri bir kabın içerisine alın. Üzerine tuz, toz kırmızı biber ve karabiber serpin. Zeytinyağlı karışımı da ilave edip güzelce harmanlayın.
Sebzelerinizi pişirme kağıdı serili bir fırın tepsinin üzerine aktarın. Aralıklı bir şekilde yayın. 190 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. Fırında tüm sebzeler çıtır çıtır olana kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
Bir kabın içerisinde tüm sos malzemelerini karıştırın. Fırından çıkardığınız sebzelerin üzerine gezdirin. Dilerseniz bu şekilde, dilerseniz de sade şekliyle servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder