250 gr oda sıcaklığında krem peynir
Yarım su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı süt
Yarım su bardağı kakao
250 gr krem şanti
Köpük çikolata tarifi:
Krem peynir, şeker ve sütü mikserle tamamen karışana kadar karıştırın. Kakaoyu ekleyip tekrar karıştırın. Ardından krem şantiyi de ekleyip karıştırın. Köpük çikolatanız hazır.
Çikolatalı soğuk pasta tarifi:
Her bir katmanı çikolata dolu, yumuşacık ve bisküvi parçacıklı çikolatalı pasta, üstüne üstlük soğuk servis edilmesiyle ferahlık veriyor. Çikolatalı soğuk pastayı kavurucu yaz sıcaklarında her gün yemek isteyeceksiniz!
Çikolatalı ganaj malzemeleri:
2 su bardağı sütlü damla çikolata
3/4 su bardağı krema
Çikolatalı ganaj tarifi:
Metal bir kaseye damla çikolatayı koyun. Kremayı mikrodalga fırında kaynayıncaya kadar ısıtın. Kaynamaya başlayınca mikrodalga fırından çıkartın ve üstüne damla çikolatayı koyun. Kasenin üstünü streç filmle kapatıp 5-7 dakika kadar bekletin. Daha sonra damla çikolata ve kremayı pürüzsüzleşene kadar karıştırın. Çikolatalı ganajınız artık hazır.
Çikolatalı krema malzemeleri ve pastanın üstüne koyulacaklar:
3/4 bardak krema
Bir buçuk çorba kaşığı kakao
1/4 bardak pudra şekeri
Çikolata sosu
Damla çikolata
Çikolatalı krema yapılışı:
Buzdolabında bekletilmiş soğuk bir metal kaseye kremayı koyun. Mikserin orta hızıyla birkaç dakika boyunca karıştırın. Krema ilk önce biraz köpüklenecek, sonra da kıvamı koyulaşacaktır. Kıvamı koyulaşmaya başladığında kakao ve pudra şekerini ekleyin. Kıvama gelinceye kadar karıştırın. Böylelikle çikolatalı kremanız da hazır.
Çikolatalı soğuk pastanın yapılışı:
20x30 cm bir tepsiye kakaolu bisküvileri yerleştirin. Üstlerine köpük çikolatanın yarısını sürün. Köpük çikolatanın üstüne ganajın yarısını sürün.
Ganajın üstüne kakaolu bisküvilerden bir kat daha koyun. Geri kalan köpük çikolatayı bisküvilerin üstüne koyup sürdükten sonra ganajın geri kalanını da koyup sürün.
Üstüne bir kat çikolatalı krem şanti sürüp hazırladığınız çikolatalı sosu ve isterseniz damla çikolataları koyun. Artık çikolatalı soğuk pastanız hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder