26 Kasım 2017 Pazar

Kırmızı Erik Reçeli

Malzemeler :
1/2 kg kırmızı erik
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/4 su bardağı su

Yapılışı :
Erikleri yıkayıp ikiye bölün,çekirdeklerini de ayıklayıp tencereye alın.
Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar pişirin.
Yumuşayan erikleri önce blendırdan geçirin.
Üzerine şekeri ilave edin kaynatmaya başlayın.
Köpüklerini toplamayı ihmal etmeden arada kıvamını kontrol ederek pişirmeye devam edin.
Sıcakken kavanoza doldurup ağzını bir peçeteyle kapatın ve ılınmaya bırakın.
Ilındıktan sonra kapağını kapatıp güneş almayan,rutubetsiz bir ortamda muhafaza edin.
Ben daha az pişirip geniş bir kap icerisinde 2 gün güneşte bekletip kıvam almasını sağlayarak kavanozladım.

Hiç yorum yok: