400 gr makarna
700 gr yoğurt (hazır yoğurt veya süzülmüş ev yoğurdu)
2 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
1 kase doğranmış kornişon turşu
250 gr pancar turşusu
2-3 dal taze soğan (koyulmayabilir, fakat lezzet veriyor)
Yarım demet dereotu
Yapılışı:
Makarnayı tuzlu suda haşlayalım bir kenara soğumaya bırakalım. Yoğurt ve mayonezi karıştıralım. Pancar turşusunu rendeleyip yoğurda ekleyelim.( pancar turşusu miktarı istediğimiz rengi elde edene kadar) Ezdiğimiz bir diş sarımsak, kornişon turşu, ince ince doğradığımız taze soğan ve dereotunu da ekleyip tüm malzemeyi birbirine karıştıralım. 10-15 dakika dinlendirip arzu ettiğimiz şekilde servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder