Malzemeler:
1 orta boy kase pilavlık bulgur
2 orta boy kase su
Bir deste 300 gr. kadar taze fasulye
3 adet domates
3-4 adet yeşil sivri biber
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Yağı tencereye alın. Soğan ve biberi yemeklik doğrayıp sarartın. Fasulyeyi ekleyip bir kaç dakika kavurmaya devam edin.
Domatesleri küp küp doğrayın. İnce doğranmış sarımsakla beraber ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.
Fasulyeler pişince bulguru ilave edin suyunu ekleyip, tuzunu da atın.
Kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunun çeken pilavın altını kapatın. İnce doğranmış dereotunu pilava ekleyip karıştırın.
15 dakika kadar dinlenen pilavımız servise hazır.
Afiyet şifa olsun!
http://cahidejibek.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder