28 Haziran 2015 Pazar

Çeşnili Bulgur Pilavı

Malzemeler:
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet orta boy küçük doğranmış patlıcan
3 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı kuru üzüm

2 adet orta boy minik doğranmış domates
1 adet orta boy yemeklik doğranmış soğan
5-6 dal doğranmış maydonoz
5 yemek kaşığı zeytinyağ
yeterince tuz

Hazırlanışı:
Yayvan pilav tenceresine yağı koyup kızdırın. Kızan yağa soğanı, biberi ve patlıcanı ekleyerek soteleyin. Domates ile tuzu da katıp karıştırarak, domatesler saldığı suyu çekinceye kadar tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Ayrı bir yerde bulguru tel süzgecin içerisinde yıkayıp, üzüm ile beraber tencereye ilave edin. Bulgurun üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyup, pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pilav piştikten sonra maydonozu katıp karıştırın, 10 dk. demlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok: