Bayat ekmek
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Domates, yeşil biber
Kaşar peyniri
Kekik, karabiber, tuz
Varsa sucuk ilave edilebilir

Yapılışı:
Ekmeği iri küpler halinde doğrayın.
Tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyup kızdırın. (Yağın içine 2 diş dövülmüş sarımsak ve kekik de ilave edebilirsiniz)Eriyen yağa ekmekleri atıp 2-3 dakika kadar soteleyin.
Sotelenmiş ekmekleri uygun bir tepsinin tabanını kapatacak şekilde döşeyin.
Üzerine iri dilimler halinde doğranmış domates, halka doğranmış biberi yerleştirin.
Tuz, kekik ve karabiber serpiştirin. 250 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. (Domateslerin hafif yumuşaması lazım)Fırından alıp üzerine rende kaşar peyniri veya mozzarella serpiştirin. Yeniden fırına sürüp kaşarlar eriyince fırından alın. Sıcak servis edin.
Afiyet olsun!
http://cahidejibek.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder