Malzemeler
- Süt reçeli malzemeleri:
- 5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı şeker
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat
- Diğer malzemeler:
- 200 ml. 1 kutu krema veya sütün üzerinde biriken aynı orandaki kaymak
- 1 su bardağı çilek püresi
Çilekli Dondurma Nasıl Yapılır?
- Süt reçelini BURADA olduğu gibi pişirip soğutun. Süt reçelinin kıvamı reçel suyu kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
- Kutu kremayı veya kaymağı mikserle kabarana kadar çırpın.
- Çileği blenderden geçirip püre haline getirin.
- Süt reçelini ve çilek püresini kremanın içine ekleyip 30 saniye kadar çırpın.
- Tercihen kapaklı bir kaba koyup derin dondurucu veya buzluğa koyun.
- En az 6 saat bekleyen dondurmanız servise hazırdır. Afiyet şifa olsun.
http://cahidejibek.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder