Malzemeler
- 1 ölçü süt reçeli (1.5 su bardağı şeker ve 5 su bardağı sütten oluşur)
- 1 su bardağına yakın kaymak
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı salep
Kaymaklı Dondurma Nasıl Yapılır?
- 2 su bardağı süt ve salebi pişirin. Soğumaya bırakın.
- Soğuk kaymağı çok katı kıvamdaysa biraz süt ekleyerek iyice çırpın ve krem şanti kıvamına gelsin.
- Malzemelerin hepsini karıştırıp 2 dakika kadar çırpın.
- Kapaklı geniş bir kaba boşaltıp dondurucuya atın.
- 2 saat sonra dolaptan çıkarıp dondurmayı karıştırın.
- 2 saatte bir toplam 3 kez karıştırın.
- En son yeniden 6 saat kadar bekletip servis edin.
Dondurma notları: Ben sütü kaynattıktan sonra soğuyuncaya kadar ağzı açık bıraktım. Soğuyunca kaymağı kurumasın diye karıştırdım ve tencerenin ağzını kapatarak dolaba kaldırdım. Ertesi gün üzerinde biriken kaymağı kevgirle aldım. katı değil, biraz sütlü bir kaymaktı. En az 5-6 dakika çırpmanız gerekiyor. Hemen kabarmıyor.
Salep kullanmayacaksanız yine diğer dondurmalarda olduğu gibi hazırlayın. Tek fark: krema yerine kaymak kullanacaksınız. Bu tarifteki malzemeleri baz alarak meyveli ve istediğiniz çeşitte dondurmalar elde edebilirsiniz.
Tabakta gördüğünüz sade ve kahveli çikolatalı dondurma. Kahve ve çikolata birbirine çok yakışıyor. Hazırladığım dondurmanın yarısına 1 yemek kaşığı kahve ve soğuduktan sonra 40 gr. kadar doğradığım çikolatala parçalarını ekledim. 2-3 kez karıştırınca çikolatalar dibe çökmedi, heryerine eşit olarak dağıldı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder