8 Haziran 2015 Pazartesi

Biberli Omlet

6-7 adet iri yeşil biber
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı un
1 çay bardağı kaşar rendesi veya 50 gr. beyaz peynir

1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz

Malzemeler (26 cm lik tava için)
Yapılışı:
Biberlerin çekirdeklerini ayırmadan iri iri doğrayın. (isterseniz çıkarabilirsiniz)
Kaynayan suya biberleri atıp 5-6 dakika kadar haşlayın ve süzün.
Biberler soğuyunca karıştırma kabına alıp üzerine peynir, un, karabiber, tuzu ekleyin. Yumurtayı kırıp karıştırın.
Tavaya 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip tavaya yayın.
Biberli karışımı tavaya koyun ve kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin.
Tavayı eğip kaydırarak omleti düz bir servis tabağına alın.
Tavayı tabağın üzerine kapatarak omleti ters çevirin.
Arka yüzünü de pişirip sıcak sıcak servis edin.
Afiyet şifa olsun.

http://cahidejibek.com

Hiç yorum yok: