15 Şubat 2015 Pazar

Karnabahar Mücveri

Malzemesi:
1 küçük karnabahar
1 çay b. pirinç
1 soğan

1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
2 yumurta
3 dal taze soğan
50 gr. kaşar peyniri
3 çorba k. un
tuz ve karabiber
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ

Yapılışı:
Karnabaharı çiçeklerine ayırıyoruz ve haşlıyoruz. Karnabahar pişince süzüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Pirinci haşlıyoruz. Karnabaharı ince ince doğruyoruz. Dereotunu, maydanozu ve taze soğanı da ince doğruyoruz. Hepsini bir karıştırma kabına koyuyoruz. Üzerine haşlanmış pirinci koyuyoruz. Yumurtaları kırıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. 3 çorba kaşığı unu da koyuyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz. Harcımızı iyice yoğuruyoruz. Harcımızdan kaşıkla parçalar alıyoruz ve kızmış sıvıyağda pişiriyoruz. Sosu için, süzme yoğurdu bir kaseye koyuyoruz. İçine pancar turşusu rendeliyoruz. Biraz da turşu suyundan koyuyoruz. Sarımsağını rendeliyoruz. Biraz tuz atıp çırpıyoruz. Kızarmış mücverleri servis tabağına diziyoruz. Yanına sosunu koyup servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: