15 Şubat 2015 Pazar

Soslu Köfteli Karnahabar

Malzemesi:
1 karnabahar
tuz

Köftesi:
400 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 tutam maydanoz
galeta unu
tuz
karabiber
Beşamel Sosu:
2 su b. süt
1 çorba k. un
1 çorba k. tereyağı
tuz
muskat
karabiber
Üzeri İçin:
domates sos
kaşar peyniri

Yapılışı:
Tencerede su kaynatıyoruz ve karnabaharı koyup, tuzunu atıyoruz. Kapağını kapatarak haşlıyoruz. Köftesi için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Yumurtayı kırıyoruz, soğanı rendeliyoruz. Maydanozu ince doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp harcı yoğuruyoruz. Galeta unu serperek kıvamını ayarlıyoruz. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlıyoruz. Tavaya az sıvıyağ döküp köfteleri çevirerek kızartıyoruz. Köftelerin üzeri kızarınca domate sos döküyoruz ve tavada biraz daha çeviriyoruz. Beşamel sosu için, tereyağı tencerede eritiyoruz. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sütü ilave ediyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Tuzunu, karabiberini atıyoruz. Muskat rendeliyoruz. Haşlanan karnabaharı çiçeklerine ayırarak cam fırın kabına yayıyoruz. Üzerine domates soslu köfteleri döküyoruz. Biraz maydanoz doğrayıp üzerine serpiyoruz. Üstüne de beşamel sosu gezdirerek döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesi serpiyoruz. Tekrar fırına veriyoruz. Kaşar peynir eriyince çıkarıp servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: