24 Şubat 2015 Salı

Kek Kalıbında Poğaça

Malzemeler:
125 gr oda ısında tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu

1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 -4 su bardağı un

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam,çörek otu

Yapılışı:
Malzemelerimizi  sırasıyla kabımıza alıp yavaş yavaş un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurumuzu 1 saat mayalanması için bekletiyoruz.
Mayalanan hamurdan yumurta ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
Yağlanmış kek kalıbına önce bir sıra aralıklı büyük parçaları koyuyoruz.
Daha sonda aralardaki boşluklara küçük parçaları yerleştiriyoruz.

Hiç yorum yok: