3 Temmuz 2012 Salı

Soslu Kahvaltı Poğaçası


Malzeme:
4 Su B. Un
Yarım Pk. Yaş Maya
1 Su B. Süt
1 Çay B. Sıvıyağ
2 Çorba K. Tereyağı
1 Yumurta Akı

Su
Tuz
İç Harcı:
Kahvaltılık Sos
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Çörek Otu
Susam

Hazırlanışı:
Karıştırma kabına unu döküp ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Yaş mayayı, sütü, sıvıyağı, tereyağı, yumurta akını ve tuzu koyup ortasından yoğurmaya başlıyoruz.

Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz. Hamuru mayalanması için dinlendiriyoruz. Dinlendirilen hamuru 20 bezeye bölüyoruz. Merdane ile açıp ortalarına kalvaltılık sosu sürüyoruz.

Rulo şeklinde sarıp örgü yapmak için hamurları 3'erli şeklide yan yana koyuyoruz. Örgü şeklini verip yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz.

Üzerilerine yumurta sarısını sürüyoruz. Çörekotu ve susamıda serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: