Malzemeler:
2 Su B. Un
2 Su B. Tam Buğday Unu
Yarım Pk. Yaş Maya
1 Çay B. Yoğurt Suyu
1 Çay B. Fındık Yağı
1 Yumurta
1 Tatlı K. Tuz
Su
Üzeri İçin:
2 Çorba K. Pekmez
Su
Yulaf Ezmesi
Ay Çekirdeği
Hazırlanışı:
Un ve tam buğday ununu karıştırma kabına koyup ortasını açıyoruz. Yaş mayayı koyuyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Yoğurt suyunu döküp mayayı karıştırarak çözüyoruz.
Fındık yağı, tuz ve biraz su koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler kopartıp mayalanması için dinlendiriyoruz.
Mayalanan hamuru uzun bir rulo olarak yuvarlıyoruz. İki ucu birleştirip çapraz tarafa doğru çeviriyoruz. Ucunu simit şeklinde birleştiriyoruz. Pekmez ve 1 su bardağı suyu geniş bir kaseye koyup karıştırıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz simitleri pekmezli suya sokuyoruz. Yulaf ezmesi ve ay çekirdeğini karıştırıyoruz. Simitleri tahıl karışımına bulayıp yağlanmış tepsiye koyuyoruz.
Tepside biraz daha mayalandırıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.
afiyet olsun
2 Su B. Un
2 Su B. Tam Buğday Unu
Yarım Pk. Yaş Maya
1 Çay B. Yoğurt Suyu
1 Çay B. Fındık Yağı
1 Yumurta
1 Tatlı K. Tuz
Su
Üzeri İçin:
2 Çorba K. Pekmez
Su
Yulaf Ezmesi
Ay Çekirdeği
Hazırlanışı:
Un ve tam buğday ununu karıştırma kabına koyup ortasını açıyoruz. Yaş mayayı koyuyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Yoğurt suyunu döküp mayayı karıştırarak çözüyoruz.
Fındık yağı, tuz ve biraz su koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler kopartıp mayalanması için dinlendiriyoruz.
Mayalanan hamuru uzun bir rulo olarak yuvarlıyoruz. İki ucu birleştirip çapraz tarafa doğru çeviriyoruz. Ucunu simit şeklinde birleştiriyoruz. Pekmez ve 1 su bardağı suyu geniş bir kaseye koyup karıştırıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz simitleri pekmezli suya sokuyoruz. Yulaf ezmesi ve ay çekirdeğini karıştırıyoruz. Simitleri tahıl karışımına bulayıp yağlanmış tepsiye koyuyoruz.
Tepside biraz daha mayalandırıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder