Malzeme Listesi:
2 Su B. Un
Yarım Pk. Yaş Maya
1 Su B. Sulu Yoğurt
Tuz
Su
İç Harcı İçin:
1 Demet Ispanak Yaprağı
Köy Peyniri
Beyaz Peynir
Kaşar Peyniri
1 Soğan
1 Kase Çeri Domates
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına ilave ediyoruz, ortasına mayayı alıp havuz gibi açıyoruz. Unun üzerine tuzu serpiyoruz. Mayanın üzerine yoğurt suyunu döküyoruz ve mayayı eriterek yoğurmaya başlıyoruz.
Yeteri kadar su ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalandıktan sonra un serperek merdaneyle açıyoruz.
Hamurumuzu tepsi boyutunda açtıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz.İç harcımızı hazırlarken; soğanı ince ince doğruyoruz. Ispanakları doğrayıp, hamurun üzerine yayıyoruz.
Doğradığımız soğanları da ıspanakların üzerine yayıyoruz. Üzerlerine kaşar peynirini rendeliyoruz, sonra köy peynirini rendeliyoruz. Çeri domatesleri yarım doğrayıp en üste koyuyoruz.
Son olarak peynirler eriyince tepsiye akmasın diye hamurun kenarlarını kıvırıyoruz. Pidemizi bir süre de tepside mayalandırıyoruz.
Mayalanan pidemizi önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında pişiriyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder