25 Temmuz 2012 Çarşamba

Peynirli Bazlama


MALZEMESİ:
4 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 su b. sulu yoğurt
su, tuz

İÇ HARCI İÇİN:
dil peyniri
kaşar peynir


ÜZERİ İÇİN:
tereyağı

HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını açıyoruz. Mayayı ortaya koyup tuzu kenarlara serpiyoruz. Yoğurdu mayanın üzerine döküyoruz ve ortadan
mayayı eriterek yoğurmaya başlıyoruz. Ilık su ilave ederek hamurumuzu yoğurduktan sonra bezeler koparıyoruz ve un serptiğimiz tepsiye bezeleri alıyoruz.

Üzerini streç filmle kapatıp mayalandırıyoruz. Peynirleri rendeliyoruz. Mayalanan bezeleri elimizle açıyoruz, içlerine rendelenmiş peynir koyup kapatıyoruz. Üzerine hafifçe bastırıyoruz. Yağsız tavada çevirerek pişiriyoruz.

Üzerlerine tereyağı sürerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: