25 Temmuz 2012 Çarşamba

Şantili Yoğurtlu Kayısı Tatlısı


MALZEMESİ:
1,5 su b. süt
1 pk. toz şanti
3 çorba k. süzme yoğurt
1 su b. pudra şekeri
1 pk. yulaflı bisküvi

500 gr. kayısı

ÜZERİ İÇİN:
kayısı
yeşil fıstık

HAZIRLANIŞI: Bisküvileri kırıyoruz. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıyoruz ve doğrayıcı kasesine koyuyoruz. Üzerine pudra şekerini döküp doğrayıcıdan geçiriyoruz. Şekeri isteğe göre azaltabilirsiniz. Toz şantiyi sütle köpürtüyoruz. Süzme yoğurdu da içine katıp karıştırıyoruz.

Kupların zeminine yoğurtlu şanti koyuyoruz. Üzerine bisküvi, onun üzerine kayısı püresi, en üste tekrar yoğurtlu şanti koyuyoruz ve servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: