20 Şubat 2012 Pazartesi

Patatesli Kek Börek


Malzeme:
        5 Patates
        3 Yumurta
        1 Soğan
        1 Tutam Dereotu
        1 Tutam Maydanoz
        1 Su B. Sulu Yoğurt
        1 Çay B. Sıvıyağ

        1 Pk. Kabartma Tozu
        100 Gr. Beyaz Peynir
        Tuz
        Karabiber
        Toz Kırmızı Biber
        Aldığı kadar Un
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz. Soğan, dereotu ve maydanozu ince bir şekilde doğruyoruz. Yumurtaları Karıştırma kabına kırıyoruz.

Sulu yoğurt, sıvıyağ, tuz, toz kırmızı biber ve karabiber koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz. Beyaz peyniri içine rendeliyoruz. Doğradığımız sebzeleri içine katıyoruz. Kabartma tozu ve 8 çorba kaşığı unu koyup karıştırıyoruz.

Yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: