20 Şubat 2012 Pazartesi

Kaşarlı Sebzeli Tepsi Köftesi


Malzeme:
        350 Gr. Kıyma
        1 Soğan
        1 Yumurta
        1 Çay B. Süt
        1 Çay K. Karbonat
        Tuz
        Karabiber
        Kekik

Garnitürü İçin:
        1 Çay B. Bezelye
        1 Patates
        1 Havuç
        100 Gr. Kaşar Peyniri
        1 Kök Brokoli
        Sıvıyağ
        Tuz
        Karabiber   
Hazırlanışı:
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Süt, karbonat, tuz, karabiber ve kekiği koyup karıştırıyoruz.

Orta boy bir borcam kaba harcımızı döküyp yayıyoruz. Elimizle hafif bir şekilde üzerine bastırıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Garnitürü için, haşlanmış bezelyeyi karıştırma kabına alıyoruz.

Haşlanmış patates ve havucu küp bir şekilde doğrayıp bezelyeye ekliyoruz. Kaşar peynirini doğrayıp katıyoruz. Sıvıyağ, tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz. Brokoliyi doğrayıp haşlıyoruz.

Haşlandıktan sonra soğuk suda biraz bekletip süzdürüyoruz. Fırındaki köfteyi çıkarmaya yakın üzerine garnitür karışımını üzerine döküyoruz.

Biraz daha pişirip kaşarları eridikten sonra fırından çıkarıp haşlanmış brokoli ile birlikte servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: