17 Ocak 2012 Salı

Zeytinli Biberiyeli Ekmek Dilimleri


Malzeme:
        5 Su B. Ruşeymli Un
        Yarım Pk. Yaş Maya
        1 Çay B. Yoğurt Suyu
        1 Çay K. Tuz
        1 Kase Siyah Zeytin
        3 Dal Biberiye
        Su
Üzeri İçin:
        Yulaf Ezmesi
Dilim Arası İçin:
        2 Çorba K. Labne
        Köy Peyniri
        Domates
        Salatalık
        Kırmızı Biber
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına koyup ortasını açıyoruz. Yaş maya, sulu yoğurt ve biraz suyu ortasına koyuyoruz. Elimizle mayayı çözüyoruz. Unun üzerine tuzunu serpip hamuru yoğuruyoruz.

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp doğruyoruz. Biberiyenin yapraklarını doğruyoruz. Hamura katıp karıştırıyoruz. Hamuru yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz.

Üzerine bastırıyoruz. Yulaf ezmesi serpiyoruz. Mayalanması için dinlendiriyoruz. Mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz. Ekmeği fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.

Soğuduktan sonra dilimliyoruz. Ekmek dilimlerinin aralarına, labne, domates, köy peyniri, salatalık ve kırmızı biber koyup servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: