Malzemeler (40 parça): 450 gr vişne püresi (Çekirdeksiz olarak robotta çekilmiş vişne), 450 gr (2 su bardağı) toz şeker, 50 gr (6 çorba kaşığı) buğday nişastası, 30 gr glikoz, 12 gr reçelyap (pektin), 50 gr kişniş tohumu.
Hazırlanışı: Vişne püresini bir tencereye koyup kaynatın. İçine 60 gr şekerle karıştırılmış 'reçelyap'ı ekleyin ve karışıma yedirin. Kalan şeker ve glikozu ilave edip eritin. Bu karışıma biraz suyla inceltilmiş nişastayı ekleyin. Önce harlı ateşte, yoğunlaşmaya başladıktan sonra da kısık ateşte sürekli karıştırarak iyice koyulaşıncaya kadar kaynatın. İçine kişniş tohumu ekleyin ve silikon veya mermer satıh üzerine dökün. Katılaştıktan sonra keskin bıçakla dilimleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder