Malzemeler:
3 Su B. Un
2 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
3 Çorba K. Yoğurt
1 Çay B. Sıvıyağ
100 Gr. Tereyağı
1 Pk. Vanilya
1 Pk. Kabartma Tozu
Kreması İçin:
1,5 Su B. Süt
1 Çay B. Toz Şeker
1 Çorba K. Un
1 Tatlı K. Nişasta
1 Çorba K. Vanilya Şekeri
Süslemesi İçin:
1 Kase Köpürtülmüş Şanti
Kivi
Muz
Hazırlanışı:
Tart kalıbını yumuşak margarin ile yağlıyoruz. 1 su bardağı fındığı döküp kalıbı döndürerek her yerini fındığa buluyoruz. Karıştırma kabına unu koyuyoruz.
Kalıba yapışmayan fındıkları unun üzerine döküyoruz. Tereyağı, sıvıyağı, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu koyup hamuru yoğuruyoruz. Fındık mantolu kalıbımıza hamuru koyup bastırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Kreması için, süt ve şekeri tencereye koyup pişiriyoruz. Şeker eridikten sonra un,, nişasta ve vanilya şekerini koyup koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Tart hamuru fırından çıktıktan sonra servis tabağına ters çevirip koyuyoruz. İlk sıcağı çıktıktan sonra kalıbı çıkartıyoruz. Muzun bir tanesini doğrayıp tartın ortasına diziyoruz.
Kremanın için 2 çorba kaşığı köpürtülmüş şanti koyup karıştırıyoruz. Muzun üzerine kremayı döküp yayıyoruz. Üzerini muz ve kivi dilimleri ile süsleyip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder