18 Kasım 2011 Cuma

Cevizli Kömbe

 Malzemeler :
        4,5 Su B. Un
        150 Gr. Tereyağı
        1 Su B. Sıvıyağ
        2 Su B. Ceviz
        Tuz
        Su

Üzeri İçin:
        Yumurta

Hazırlanışı :
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuz ve biraz su koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru 2 bezeye bölüyoruz. Merdane ile iki hamuruda açıyoruz.

Tereyağını eritip 2 hamurun üzerinede sürüyoruz. Elimizle her tarafından çekerek genişletiyoruz. Cevizi doğrayıcıda toz haline getiriyoruz. Hamurların üzerine paylaştırıyoruz.

Hamurları rulo olarak sarıp biraz daha uzatıyoruz. Yağlanmış tepsiye gül böreği şeklinde yuvarlayarak hamurları koyuyoruz. Elimizle üzerine bastırıyoruz.

Bir bütün yumurtayı içine biraz sıvıyağ katıp çırıyoruz. Hamurun üzerine sürüyoruz.

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: