22 Eylül 2011 Perşembe

Gül Paçanga Böreği


Malzemeler :      
        3 Yufka
        100 Gr. Pastırma
        250 Gr. Kaşar Peyniri
        5 Sivri Biber
        2 Domates
        Sıvıyağ
Üzeri İçin:
        Yumurta Sarısı
        Susam
Hazırlanışı :
Domates, biber ve pastırmayı doğruyoruz. Karıştırma kabının içine alıyoruz. Üzerine kaşarı rendeleyip harmanlıyoruz.

Yufkaları 4'e bölüyoruz. Sıvıyağ sürüyoruz. Pastırmalı harcımızdan yufkanın ucuna koyup gül böreği şeklinde sarıyoruz.

Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
afiyet olsun

Hiç yorum yok: