22 Eylül 2011 Perşembe

Padişah Kebabı


Malzemeler :    
        400 Gr. Kuzu Kuşbaşı
        100 Gr. Kuyruk Yağı
        2 Diş Sarımsak
        Pulbiber
        Tuz
Garnitürü İçin:
        3 Domates
        5 Küçük Kırmızı Soğan
        1 Kırmızı Biber
        1 Tutam Maydanoz
        Zeytinyağı
        Nar Ekşisi
        Lavaş
Hazırlanışı :
Kuzu kuşbaşını ince bir şekilde doğruyoruz. Zırhtan geçirip çok ince bir hale getiriyoruz. Tuz ve pul biber katıp yoğuruyoruz.

Tahta şişlere sokup yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişiriyoruz. Garnitürü için, domatesleri soyuyoruz.

Küçük bir şekilde doğruyoruz. Kırmızı soğan, kırmızı biber ve maydanozu doğruyoruz.

Domateslerle birlikte karıştırma kabına koyuyoruz. Tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi koyup harmanlıyoruz.

Servis tabağına lavaş ve garnitürü koyuyoruz. Üzerine kebapları yerleştirip servis ediyoruz.
afiyet olsun

Hiç yorum yok: