26 Temmuz 2011 Salı

Kandil Çöreği


Malzemeler :
1 Çay B. Süt
1 Çay B. Sıvıyağ
1 Su B. Su
2 Çorba K. Şeker
1 Yumurta
1 Çorba K. Mahlep
2 Çorba K. Tereyağı
1 Paket Yaşmaya
1 Çay K. Tuz
Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Çörekotu
Susam
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabının içine alıp ortasını açıyoruz. Ilık su ve yaşmayayı ortasına koyup çözüyoruz.

Ardından süt, sıvıyağ, şeker, yumurta, mahlep, tereyağı, tuz ve 15 kaşık tepemele unu koyup yoğuruyoruz.

Mayalanması için dinlendiriyoruz. Hamuru iyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp rulo şeklinde sarıp uçlarını birleştiriyoruz.

Birleştirdiğimiz kısmı biraz daha yuvarlıyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz.

Tepside biraz daha mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.

Çörekotu ve susam serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
afiyet olsun

Hiç yorum yok: