Malzemeler :
3 Kg. Domates
1 Kg. Yeşil Biber
1 Baş Sarımsak
1 Su B. Üzüm Sirkesi
1 Su B. Zeytinyağı
1 Çorba K. Tane Karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
Biberlerin başlarını kesip halka halka doğruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup rendeliyoruz. Biberleri bir tencereye alıp üzerine zeytinyağı dökerek hafif kavuruyoruz.
Ardından üzerine sirkeyi ilave ederek bu şekilde pişiriyoruz. Ayrı bir tencereye rendelenmiş domatesi alarak pişiriyoruz. Sarımsakları da ince ince kıyıyoruz. Kaynayan domatesleri biber tenceresine aktarıyoruz.
Tuzunu, karabiberini atıyoruz. Son aşamada sarımsakları ilave ediyoruz. Kısa bir süre daha kaynatıp kavanozlara dolduruyoruz.
Kıvamı ne sulu ne de kuru olmalı. Doldurduğumuz kavanozların ağızlarını kuru bezle siliyoruz, kapağını kapatıyoruz ve ters çeviriyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder