Malzemeler :
3 Haşlanmış Patates
3 Havuç
1 Tutam Dereotu
1 Kase Yoğurt
4 Minik Marul
1 Limon Suyu
1 Diş Sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri rendeliyoruz. Geniş bir kabın içine alıp tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağı koyup yoğuruyoruz.
Havucu soyup rendeledikten sonra biraz sıvıyağ ile kavuruyoruz. Havucu kasenin içine alıyoruz. Sarımsağı rendeleyip havuçla beraber karıştırıyoruz.
Dereotunu ince kıyım olarak rendeliyoruz. Patatesten ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp dereotunun üzerinde yuvarlıyoruz. Marulu doğrayıp servis tabağının altına döşüyoruz.
Dereotlu patateslere çanak şekli verip tabağa koyuyoruz. Havucun içine yoğurdu koyup karıştırıyoruz. Patates çanaklarının içini havuçlu yoğurttan koyup servis ediyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder