Malzemeler :
2 Pk. Kakaolu Bisküvi
2 Muz
Kreması İçin:
3 Su B. Süt
5 Çorba K. Toz Şeker
1,5 Çorba K. Un
1,5 Çorba K. Nişasta
1 Yumurta Sarısı
1 Pk. Vanilya
2 Portakal
Hazırlanışı:
Kreması için, süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı bir tencerenin içine koyup pişiriyoruz. Kremayı pişirdikten sonra 3/1 ini üzerine sos için ayırıyoruz. Tencerenin içindeki kalan kremanın üstüne büsküvileri ince bir şekilde kırıp katıyoruz. Portakalı rendeleyip ekliyoruz.
Muzu küp küp doğrayıp büsküvileri ilave edip karıştırıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra streç ya da bozdabı poşeti koyduğumuz kalıbımızın içine döküyoruz. Kalıbın içine doğru iyice bastırıyoruz.
Dışarda kalan buzdolabı poşetini içine doğru kapatıp biraz daha bastırıyoruz. Dinlenmesi için bozdolabına kaldırıyoruz. Ayırdığımız kremanın içine kabuğu rendelenmiş portakalın suyunu sıkıp karıştırıyoruz.
Pastayı servis tabağına ters çevirip üzerine sosunu döküyoruz. İsteğe göre portakal dilimleri ile süslüyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder