Malzemeler :
2,5 Su B. Un
3 Çorba K. Pudra Şekeri
1 Yumurta
1 Çorba K. Yoğurt
125 Gr. Tereyağı
1 Pk. Vanilya
1 Tatlı K. Kabartma Tozu
Kreması İçin:
3 Su B. Süt
3 Çorba K. İrmik
6 Çorba K. Toz Şeker
1 Tatlı K. Nişasta
1 Şişe Portakal Esansı
3 Çorba K. Toz Şanti
Üzeri İçin:
2 Çorba K. Labne
Orman Meyveleri
Hazırlanışı:
Un, vanilya ve kabartma tozunu harmanlıyoruz. Ortasını açp yumurta, yoğurt ve tereyağını karıştırıyoruz. Pudra şekerinide ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz.
Tart kalıbımızı biraz yağlıyoruz. Tart hamurunu merdane ile kalıbımızın büyüklüğünde açıp tabanına seriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Kreması için, krema malzemelerini bir tencerenin içine alıp pişirip ılımaya bırakıyoruz.
Tart hamurumuz pişip ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine ılımış kremamızı sürüyoruz. Labneyi sürdükten sonra biraz daha dinlenmeye bıraktıktan sonra üzerini meyveler ile dilediğimiz şekilde süslüyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder