16 Haziran 2011 Perşembe

Böğürtlenli Çikolatalı Kalp Pasta


Malzemeler :
Keki İçin:
3 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Yarım Çay B. Su
2 Çorba K. Kakao
Aldığı kadar Un
Kreması İçin:
2 Su B. Süt
1 Çay B. Toz Şeker
2 Çorba K. Un
1 Tatlı K. Nişasta
Arası İçin:
Antep Fıstığı
Çikolata
Üzeri İçin:
Böğürtlen
Krem Şanti
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri mikser ile çırpıyoruz. Ardından kakao, kabartma tozu, vanilya, su ve 2 çorba kaşığı tepeleme unu katıp karıştırıyoruz. Kek kalıbımıza karışımı boşaltıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Kek kabardıktan son ısı derecesini 160 dereceye düşürüyoruz. Kreması için, süt ve şekeri pişiriyoruz. Ardından nişasta ve unu katıp kısık ateşte karıştırıyoruz.

Katı kıvama gelene kadar pişirip ılımaya bırakıyoruz. Keki 3'e bölüyoruz. 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile köpürtüyoruz. Yarısını krema ile karıştırıyoruz. Kekin alt tabanını istenilen bir reçel suyu ile ıslatıyoruz.

Krema sürüyoruz. Rendelenmiş çikolata ve antep fıstığıdöküyoruz. Diğer kat içinde aynı işlemi uyguluyoruz.

Üst tabanıda koyup şanti ile üzerini ve etrafını kaplıyoruz. Üzerini böğürtlenle süsleyip dolapta dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
afiyet olsun

Hiç yorum yok: