Malzemeler :
1 Tavuk Göğsü
6 Enginar
2 Domates
2 Sivri Biber
2 Soğan
3 Diş Sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
Su
Beşamel Sosu İçin:
1,5 Su B. Süt
1 Çorba K. Tereyağı
1 Çorba K. Un
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
50 Gr. Kaşar Peyniri
Hazırlanışı :
Enginarları tencerenin içine alıyoruz. Sıvıyağ ve ve enginarların yarısını geçecek kadar suyu ekleyip pişiriyoruz. Tavuk göğsünü kuş başı doğruyoruz.
Soğanı yemeklik doğrayıp biraz sıvıyağ ile birlikte kavuruyoruz. Sonra tavukları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Domates ve biberide doğrayıp tavuğa ekliyoruz.
Sarımsağı rendeliyoruz. Tuz ve baharatlarını katıp kavurmaya devam ediyoruz. Beşamel sos için, sos malzemelerini tencerenin içine alıp pişiriyoruz. Enginarların içine
tavuk sotemizden koyup üzerine beşamel sos döküyoruz.
Rendelenmiş kaşar peynirinide üzerine serpip öncedne ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder