Malzemeler :
5 Enginar
2 Soğan
1 Su B. Pirinç
1 Çorba K. Dolmalık Fıstık
2 Çorba K. Kuşüzümü
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Maydanoz
1 Limon
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Su
Üzeri İçin:
Asma Yaprağı
Yağlı Kağıt
Zeytinyağı
Su
Hazırlanışı:
Soğanları yemeklik doğrayıp biraz sıvıyağ ile kavuruyoruz. Pirinç, fıstık ve kuşüzümünü ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Dereotu ve maydanozu doğrayıp ekliyoruz. Tuz, karabiber, yenibahar, ve biraz su koyup karıştırıyoruz.
İç harcımızı enginarların içine dolduruyoruz. Enginarı yağlı kağıtın üzerine koyuyoruz. Üzerine 2 tane asma yaprağı ve bir limon dilimi koyup yağlı kağıtı enginarın üzerine kapatıp sarıyoruz.
Enginarları bir tencerenin içine yerleştiriyoruz. Zeytinyağı döküp enginarların yarsına kadar su koyup 50-55 dakika pişiriyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder