16 Mayıs 2011 Pazartesi

Peynirli Taze Otlu Enginar


Malzemeler :
5 Enginar
2 Yumurta
1 Su B. Ekmek Kırıntısı
1 Kase Beyaz Peynir
50 Gr. Kaşar Peyniri
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dereotu
5 Yeşil Soğan
Tuz
Karabiber
Garnitürü İçin:
1 Kase Karışık Yeşillik
Çeri Domates
Hazırlanışı:
Enginarları yıkayıp tencereye yerleştiriyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdirip enginarların yarısını geçecek kadar su koyuyoruz.
Üzerine 1 tatlı kaşığı şeker serpiyoruz. Tenceremiz boyutunda yağlı kağıtı kesip (ortasına bir delik açarak) enginarların üzerine kapatıyoruz ve pişiriyoruz.
İçharcı için, karıştırma kabının içinde doğranmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan, rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir, ekmek kırıntısı 2 yumurta, tuz ve karabiberi koyup yoğuruyoruz. Pişen engnarlarımızı tencereden çıkartıp yoğurduğumuz iç harçtan içine dolduruyoruz.
Fırın tepsisine diziyoruz. Enginarları pişirdiğimiz suyu tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında iç harcı pişene kadar pişiriyoruz. Servis tabağına peynirli enginarları koyup isteğe göre karışık taze yeşillik ve çeri domatesle süslüyoruz.

afiyet olsun

Hiç yorum yok: