25 Mayıs 2011 Çarşamba

Kişnişli Yoğurt Terbiyeli Çorba


Malzemeler :
1 kase haşlanmış et
1 su b.haşlanmış nohut
1 su b.erişte
1 su b.et suyu
su
tuz
     Terbiyesi için:
2 çorba k. söke un
yarım limon
1 kase yoğurt
     Üzeri için:
terayğı
kişniş
pulbiber
Hazırlanışı :
Kaynayan suya et suyunu, haşlanmış didiklenmiş eti, haşlanmış nohutu ve erişteyi alarak kaynamaya bırkın.
Terbiyesi için yoğurdu, unu ve limonu karıştırma kabına alarak çırpın. Üzerine önce soğuk su, sonra çorbadan sıcak su ekleyerek nkaynayan çorbaya azar azar ilave edin.
Çorba hazır olunca sosunu hazırlayın. Bunun için bir tavada tereyağını eritin. Üzerine ince doğranmış kişniş ve pulbiber ekleyerek hafif kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.
afiyet olsun

Hiç yorum yok: