Malzemeler :
1 Karnabahar
2 Yumurta
Galeta Unu
Tuz
Karabiber
Köftesi İçin:
400 Gr. Kıyma
1 Yumurta
1 Soğan
Galeta Unu
Tuz
Karabiber
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Sosu İçin:
1 Kase Domates Sos
1 Kase Yoğurt
Üzeri İçin:
Domates
Sivri Biber
Hazırlanışı:
Karnabaharları doğrayıp haşlıyoruz. Köftesi için, soğanı ince bir şekilde doğruyoruz. Kıyma, soğan, 1 yumurta, tuz, karabiber ve kıvamını alması için galeta unu ekleyip karıştırıyoruz.
Bir kaseye galeta unu koyup bir diğer kaseye 2 yumurtayı çırpıp koyuyoruz. Karnabaharları tuzluyoruz. Tuzlanmış karnıbaharları önce çırılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp boş bir tabağa koyuyoruz.
Yoğurduğumuz köfte harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Karnabaharları kızgın yağda kızartıyoruz. Köftelerimizi biraz sıvıyağ döktüğümüz bir tavada kızartıyoruz. Domates ve sivri biberleri doğruyoruz.
Kızaran karnabaharları servis tabağına alıyoruz. Ortasına yoğurt ve domates sosunu koyuyoruz. Kestiğimiz domates ve biberleride yağda biraz kızartıyoruz. Kızarmış köfteleri karnabaharların üzerine döküyoruz. Köftelerin üzerinede domates ve biberleri döküp servis ediyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder