Malzemeler :
Tabanı İçin:
1 Pk. Yulaflı Bisküvi
2 Çorba K. Tereyağı
1 Su B. Toz Fındık
Kreması İçin:
2 Pk. Labne Peyniri
1 Pk. Krema
1 Yumurta
2 Çorba K. Bal
Sosu İçin:
1 Kase Vişne
1 Çay B. Toz Şeker
1 Çorba K. Nişasta
1 Çay B. Su
Hazırlanışı:
Tabanı için tereyağını eritip yulaflı büsküvi ve toz fındık ile karıştırıyoruz. Kremasıiçin, labne peyniri, krema, yumurta ve balı karıştırma kabın içinde karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıbımızın tabanına büsküvili karışımımızı döküp iyice bastırıyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz kremamızı döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50-55 dk. pişiriyoruz. Sosu için, toz şeker, nişasta ve suyu karıştırıyoruz.
Ve son olarakda vişneleri koyup küçük bir tencerede sosumuzu pişiriyoruz. Pişen sosumuzu soğumuş cheescake'in üzerine döküyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder