Malzemeler :
1 Haşlanmış Tavuk Göğsü
12 Dilim Tost Ekmeği
1 Kg. Yoğurt
2 Çorba K. Mayonez
Yarım Çay B. Zeytinyağı
2 Diş Sarımsak
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
1 Demet Maydanoz
3 Haşlanmış Yumurta
Hazırlanışı:
Kuşbaşı doğranmış tavuklarımızı haşlıyoruz. Yumurtaları haşlıyoruz. Ekmekleri küp küp doğrayıp fırında biraz kızartıyoruz.
Yoğurt sosu için, yoğurt, mayonez, zeytinyağı,karabiber, rendelenmiş sarımsak ve tuzu geniş bir kabın içerisinde karıştırıyoruz. Yoğurt sosun yarısıyla ekmekleri diğer yarısıyla tavukları karıştırıyoruz. Salata tabağının tabanın önce yoğurtlanmış ekmekleri onun üzerinede tavukları koyuyoruz.
Maydanozu ince bir şekilde doğrayıp tavuğun üzerine seriyoruz. Haşlanmış yumurtaları soyup sarı ve beyazını ayrı bir şekilde doğruyoruz. Maydanoz serdiğimiz salatamızın üzerini ortaya kıyılmış yumurta sarısı kenarlarına yaprak şeklinde yumurta beyazlarını serip servis ediyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder