Malzemeler :
3 Yumurta
1,5 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Süt
1 Su B. Sıvıyağ
1 Pk. Vanilya
1 Pk. Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un
Sosu İçin:
1 Su B. Süt
2 Çorba K. Toz Şeker
1 Tatlı K. Nişasta
2 Muz
Üzeri İçin:
Antep Fıstığı
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpıyoruz. Diğer malzemeleri sırasıyla katıp çırpmaya devam ediyoruz. Yağlanmış kek kalıbına kekimizi döküyoruz.
Önceden ısıtılmış önce 20 dakika 180 derece sonra 10 dakika 160 derece fırında Sosu için, süt, şeker, nişasta ve ezilmiş muzu bir tencere içinde pişirip kekimizin üzerine döküyoruz.
Kekimizi antep fıstığı ile süslüyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder